Llet ecològica Raphel Lladó

Al veïnat de Brugués de Maià de Montcal, ja a tocar de Besalú, hi ha Can Garriga, una de les explotacions lleteres més sensibles amb l’entorn i amb la cura del bestiar. Tomàs Grau Sastre i Roser Jiménez van començar el 1994 a produir la llet ecològica Raphel Lladó. Tenen onze vaques de raça frisona. Tota l’explotació està dimensionada per a aquest número determinat de bestiar: «El secret de la nostra llet es troba en les nostres vaques: sense massificacions, ben alimentades i en ple contacte amb la terra.»
Amb una finca de 26,6 hectàrees de conreus i prats, 8 Ha de bosc d’alzina i roure i 3 Ha d’arbres de ribera al Fluvià, poden presumir d’una producció autosostenible, garantint l’alimentació de les 11 vaques i 3 braves d’aquesta explotació, tan radicalment respectuosa amb el medi ambient i el cicle natural, que es regeix sota els criteris de la biodinàmica.
Aquesta explotació, conduïda de manera exemplar, seguint els criteris ecològics més estrictes, té els estables i la lleteria a la masia, amb orígens en el segle IV, reconstruïda el 1625 per Raphel Lladó, que la va deixar en la seva actual estructura. Lladó va ser un mestre d’obres especialista en construccions per aprofitar la força de l’aigua.
La pastura diària i la rotació per permetre la regeneració del camps fan que la llet ecològica i fresca Raphel Lladó sigui insuperable, gustosa i equilibrada, probablement la millor del planeta. En destaquen la llet fresca i els iogurts, però han diversificat cap a la producció de mató i formatge fresc. Precisament, el formatge tendre el comercialitzen sota el nom de Roca Pastora, el cingle més vistós de la Mare de Deu del Mont, la gènesi del qual, arran d’un terratrèmol ocorregut el 1882, en fa referencia mossèn Jacint Verdaguer (1845-1902) en un dels seus escrits.

Your cart is empty.

0 in cart
Close
Actualmente CERRADO